Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka w smażonych warzywach
► Piersi z kurczaka okroić i odciąć luźniejsze części, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i posypać solą i pieprzem. Tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać mięso z kurczaka i smażyć około 10 minut na małym ogniu, wyjąć na talerzyk.
► Na patelnię po smażeniu mięsa wrzucić cebulę i por, smażyć około 5 minut, następnie dodać marchewkę i pietruszkę, oraz groszek. Wszystko smażyć około 10 minut, gotowe przełożyć do kurczaka.
► Ziemniaki pokroić w plastry (około 3 milimetry grube / duże przepołowić / nie obgotować) wrzucić na patelnię i podsmażać, aż się zrumienią i będą miękkie. Pod koniec dodać usmażone warzywa z mięsem, koperek, posolić i posypać pieprzem i papryką. Mieszając smażyć jeszcze 2 minuty na małym ogniu.
► Na patelnię po smażeniu mięsa wrzucić cebulę i por, smażyć około 5 minut, następnie dodać marchewkę i pietruszkę, oraz groszek. Wszystko smażyć około 10 minut, gotowe przełożyć do kurczaka.
► Ziemniaki pokroić w plastry (około 3 milimetry grube / duże przepołowić / nie obgotować) wrzucić na patelnię i podsmażać, aż się zrumienią i będą miękkie. Pod koniec dodać usmażone warzywa z mięsem, koperek, posolić i posypać pieprzem i papryką. Mieszając smażyć jeszcze 2 minuty na małym ogniu.