aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Piersi z kurczaka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne piersi na obiadek!

Piersi z kurczaka w warzywach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Piersi z kurczaka w warzywach

 

  • 50 dag piersi
  • 50 dag ziemniaków
  • 2 papryki
  • 15 dag cebuli
  • ¾ szklanki bulionu warzywnego
  • Łyżka oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • Tymianek do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Słodka mielona papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w warzywach
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cząstki. Papryki kroimy w dużą kostkę, cebulę w piórka. Do bulionu dajemy olej i pokrojony drobno czosnek. Mięso kroimy w paski, posypujemy pieprzem, solą i papryką w proszku. Mięso mieszamy z warzywami, dajemy na blachę do rękawa do pieczenia polewamy bulionem i posypujemy tymiankiem. Pieczemy do 35 min w 200 stopniach.
Piersi z kurczaka w warzywach
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cząstki. Papryki kroimy w dużą kostkę, cebulę w piórka.
Piersi z kurczaka w warzywach
Mięso kroimy w paski, posypujemy pieprzem, solą i papryką w proszku
Piersi z kurczaka w warzywach
Mięso mieszamy z warzywami, dajemy na blachę polewamy bulionem i posypujemy tymiankiem.