Sposób przygotowania:
Piersiate ciasto
Placek makowo-kokosowy: Białka miksuję z cukrem. Do ubitej piany z białek dodaję wiórki kokosowe, mak i mieszam delikatnie. Ciasto wykładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę placek ok. 40 minut w temperaturze 170*C.
Masa budyniowa: Żółtka miksuję ze 120 ml mleka, dodaję cukier, budyń i mąkę, miksuję,. Resztę mleka doprowadzam do zagotowania, wlewam do niego mieszankę z żółtkami i budyniem.Cały czas mieszam i gotuję chwilę na niewielkim ogniu, aż masa zgęstnieje, pozostawiam do ostudzenia. Margarynę ucieram na biały puch. Do utartego masła daję po Biszkopt smaruję dżemem. Na dżem kładę ostudzone ciasto makowo-kokosowe. Smaruję masą budyniowo-maślaną, wyrównuję. Na wierzchu układam biszkopciki dobrze nasączone w winie. Całość dekoruję rodzynkami. Z polewy czekoladowej robię esy-floresy na wierzchu ciasta. Wstawiam do lodówki.
Masa budyniowa: Żółtka miksuję ze 120 ml mleka, dodaję cukier, budyń i mąkę, miksuję,. Resztę mleka doprowadzam do zagotowania, wlewam do niego mieszankę z żółtkami i budyniem.Cały czas mieszam i gotuję chwilę na niewielkim ogniu, aż masa zgęstnieje, pozostawiam do ostudzenia. Margarynę ucieram na biały puch. Do utartego masła daję po Biszkopt smaruję dżemem. Na dżem kładę ostudzone ciasto makowo-kokosowe. Smaruję masą budyniowo-maślaną, wyrównuję. Na wierzchu układam biszkopciki dobrze nasączone w winie. Całość dekoruję rodzynkami. Z polewy czekoladowej robię esy-floresy na wierzchu ciasta. Wstawiam do lodówki.