Sposób przygotowania:
Pietruszkowe pulpety w szczypiorkowym sosie
Bułkę namaczamy w mleku albo wodzie i odciskamy. Dodajemy bułkę do mięsa z drobno pokrojoną cebulą i natką pietruszki.
Wbijamy jajko i doprawiamy mięso do smaku. Z przygotowanej mięsnej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w mące, wrzucamy na gotujący się bulion i zmniejszamy ogień. Gotujemy 5-8 min.
Odlewamy potrzebną nam na sos ilość bulionu i gotujemy. Wrzucamy do bulionu drobno pokrojoną marchew i chwilę.
Sos zagęszczamy mąką i dodajemy pokrojony szczypiorek i śmietanę.
Doprawiamy do smaku i wrzucamy pulpety.
Ogrzewamy razem dość mocno na małym gazie.
Wbijamy jajko i doprawiamy mięso do smaku. Z przygotowanej mięsnej masy formujemy pulpeciki i obtaczamy w mące, wrzucamy na gotujący się bulion i zmniejszamy ogień. Gotujemy 5-8 min.
Odlewamy potrzebną nam na sos ilość bulionu i gotujemy. Wrzucamy do bulionu drobno pokrojoną marchew i chwilę.
Sos zagęszczamy mąką i dodajemy pokrojony szczypiorek i śmietanę.
Doprawiamy do smaku i wrzucamy pulpety.
Ogrzewamy razem dość mocno na małym gazie.