Sposób przygotowania:
"Pijak"
* PRZYRZĄDZENIE CIASTA* Białka z cukrem zmiksowac dodac po trochu wiórka + mak+ proszek do pieczenia. Położyc na blaszke pergamin posmarowany tłuszczem, wyłożyc ciasto i piec na złoty kolor w temperaturze 200*C ok.20minut. *PRZYRZĄDZENIE MASY* Z pół litra mleka 1.2 szkl. odlac dwa budynie + żółtko wymieszac i dodac cukier tak jak do gotowania budyniu i wlac do gotującego się mleka. Po wystudzeniu dodac 6 łyżek masła zmiksowac. Masę wyłożyc na przekrojony biszkopt i przykryc drugim posmarowac reszta kremu. Położyc biszkopty nasączone w (spirytusie+cukier+cytryna+zapach rumowy). Polac biszkopty polewą...
msewka
katarzyna czerwińska
agnieszka230607@wp.p
halina
nana17
"cycki murzynki" hehe też fajna nazwa .
Ciasto pyszne , daje 5