Sposób przygotowania:
Pijane banany z lodami
Banany umyć, osuszyć, następnie przekroić wzdłuż na pół, ze skórką.
Odsłonięty miąższ skropić sokiem z cytryny.
Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła.
Ułożyć połówki bananów skórką do dołu na patelni i smażyć na wolnym ogniu około 4 - 5minut.
Następnie delikatnie odwrócić i smażyć z drugiej strony przez 4 - 5 minut.
Pozostałe masło roztopić w osobnym naczyniu.
Do roztopionego masła dodać pozostały sok z cytryny, miód, alkohol i cynamon.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Banany wyłożyć na talerzyki polać sosem i podawać z lodami kokosowymi, które można zrobić samemu.
Do tradycyjnie robionych domowych lodów dodać garść wiórek kokosowych w trakcie przygotowania lodów i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.
Odsłonięty miąższ skropić sokiem z cytryny.
Rozgrzać na patelni 2 łyżki masła.
Ułożyć połówki bananów skórką do dołu na patelni i smażyć na wolnym ogniu około 4 - 5minut.
Następnie delikatnie odwrócić i smażyć z drugiej strony przez 4 - 5 minut.
Pozostałe masło roztopić w osobnym naczyniu.
Do roztopionego masła dodać pozostały sok z cytryny, miód, alkohol i cynamon.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Banany wyłożyć na talerzyki polać sosem i podawać z lodami kokosowymi, które można zrobić samemu.
Do tradycyjnie robionych domowych lodów dodać garść wiórek kokosowych w trakcie przygotowania lodów i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.