Sposób przygotowania:
Pikantna francuska przekąska
Polędwiczki z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym, lekko solimy, odstawiamy do wystudzenia. Do ketchupu dodajemy wodę i dip meksykański, dokładnie mieszamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę. Do polędwiczek dodajemy ser, suszone pomidory i 2-3 łyżki dipu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie kroimy w mniej więcej równe kwadraty. Na środku każdego kwadraciku kładziemy łyżkę farszu. Zbieramy wierzchołki każdego kwadraciku i zlepiamy je dokładnie. Pieczemy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno z pozostałym dipem meksykańskim.