teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

pikantna pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dzieciaki uwielbiają ja jako dodatek do kanapek, ale w łagodniejszej wersji, bez chilli..

pikantna pasta z makreli

Składniki:

pikantna pasta z makreli

 

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka ostrego ketchupu
  • pieprz cayenne,chilli
  • sól

Sposób przygotowania:

pikantna pasta z makreli
Makrelę oczyszczamy z ości,rozdrabniamy za pomoca widelca.
Cebulę obieramy,kroimy w kostkę, bardzo drobniutko.
Mieszamy śmietanę z przyprawami (do smaku) i ketchupem.Dodajemy do ryby i cebulki.Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Podajemy jako dodatek do kanapek.Gdy masa jest za rzadka możem dodać łyżkę sera białego.