Sposób przygotowania:
Pikantna potrawka z kabanosówPieczarki i cebulę obieramy. Kabanosy, pieczarki i cebulkę kroimy w cieniutkie plasterki (cebulkę dzielimy na piórka), paprykę kroimy w paseczki, szczypiorek drobno siekamy. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy kabanosy, podsmażamy, wytopiony tłuszcz odlewamy, pozostałość zbieramy np papierowym ręcznikiem kuchennym, dorzucamy cebulkę i podsmażamy do zarumienienia, następnie dodajemy pieczarki przyprószając solą i czerwoną papryką, kiedy wszystko zmięknie dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy magii i dusimy pod przykryciem około 3-4 minuty, dodajemy przecier pomidorowy i sos , na koniec dodajemy szczypiorek i doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem, makaronem lub czosnkowym pieczywem. Smacznego