SUPERPRZEPIS

Pikantna potrawka z kabanosów

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Pikantna potrawka z kabanosów Więcej zdjęć (5)

Pikantna potrawka z kabanosów. Można serwować z ryżem, makaronem bądź z pieczywem czosnkowym.

Składniki:

Pikantna potrawka z kabanosów

 

  • 4-5 kabanosów
  • 4-5 pieczarek
  • 2 średnie cebulki
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/3 zielonej papryki
  • szczypiorek
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżka pikantnego sosu np chili
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • magii

 

Sposób przygotowania:

Pikantna potrawka z kabanosów

Pieczarki i cebulę obieramy. Kabanosy, pieczarki i cebulkę kroimy w cieniutkie plasterki (cebulkę dzielimy na piórka), paprykę kroimy w paseczki, szczypiorek drobno siekamy. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy kabanosy, podsmażamy, wytopiony tłuszcz odlewamy, pozostałość zbieramy np papierowym ręcznikiem kuchennym, dorzucamy cebulkę i podsmażamy do zarumienienia, następnie dodajemy pieczarki przyprószając solą i czerwoną papryką, kiedy wszystko zmięknie dodajemy pokrojoną paprykę, doprawiamy magii i dusimy pod przykryciem około 3-4 minuty, dodajemy przecier pomidorowy i sos , na koniec dodajemy szczypiorek i doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem, makaronem lub czosnkowym pieczywem. Smacznego

Pikantna potrawka z kabanosów
Składniki niezbędne do przygotowania potrawki z kabanosów
Pikantna potrawka z kabanosów
wszystkie składniki potrawki pikantnej z kabanosów kroimy
Pikantna potrawka z kabanosów
kabanosy i pieczarki na plasterki
Pikantna potrawka z kabanosów
paprykę w paseczki ...