Sposób przygotowania:
Pikantna ryba po chińsku
Okonie wypatroszyć, natrzeć solą i sosem imbirowym Tao Tao, odstawić pod przykryciem na jedną noc. Dymkę pokroić na kawałki wielkości 3 cm, Olej rozgrzać na dużym ogniu, kłaść po kilka kawałków ryby, smażyć 2 minuty, rybę osączyć z oleju.Smalec rozgrzać na patelni, włożyć przyprawę chili, podgrzać na średnim ogniu 30 sekund. Włożyć rybę, ostrożnie wymieszać z przyprawami, wlać sos sojowy Tao Tao, wódkę, wodę, obrócić rybę w sosie sojowym kilka razy, dusić na małym ogniu pod przykryciem 3 minuty. Zdjąć przykrywkę, skropić olejem sezamowym Tao Tao i posypać pokrojoną dymką. Ozdobić warzywami, można podawać z ryżem na sypko.
martunia19
MonikaPołyka