Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pikantna surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka surówka z solonym serem

Pikantna surówka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikantna surówka

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantna surówka
Ogórki obieramy, kroimy na ćwiartki. Wycinamy miąższ i kroimy w plasterki. Pomidora obieramy ze skórki, siekamy na ćwiartki talarków. Paprykę myjemy, kroimy w cienkie paski. Do warzyw dodajemy ocet winny i olej rzepakowy. Doprawiamy do smaku odrobiną soli i sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Surówkę wykładamy na głęboki półmisek. Posypujemy pokrojoną w cieniutkie półpierścienie cebulą oraz małymi kosteczkami sera, a także drobno posiekaną natką pietruszki.
Pikantna surówka
Ogórki obieramy, kroimy na ćwiartki. Wycinamy miąższ i kroimy w plasterki. Pomidora obieramy ze skórki, siekamy na ćwiartki talarków. Paprykę myjemy, kroimy w cienkie paski.
Pikantna surówka
Do warzyw dodajemy ocet winny i olej rzepakowy. Doprawiamy do smaku odrobiną soli i sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Tagi:

sery ser