Sposób przygotowania:
Pikantna zupa paprykowa.
Włoszczyznę zalewamy 2 litrami źródlanej wody i gotujemy do miękkości. Na oliwie smażymy posiekaną cebulę i czosnek. Paprykę zieloną kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli. Smażymy, aż papryka będzie miękka. Pod koniec dodajemy paprykę słodką w proszku i chili. Zupę miksujemy. Dodajemy przesmażoną paprykę z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym, pieprzem ziołowym. Gotujemy zupę jeszcze chwilę. Dodajemy natkę pietruszki. Podajemy od razu gorącą.
![Pikantna zupa paprykowa. Pikantna zupa paprykowa.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantna-zupa-paprykowa-83836.jpg)
![Pikantna zupa paprykowa. Pikantna zupa paprykowa.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantna-zupa-paprykowa-83837.jpg)
![Pikantna zupa paprykowa. Pikantna zupa paprykowa.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantna-zupa-paprykowa-83838.jpg)
msewka
jaNina
U mnie za oknem też nieciekawie , niestety zupka zjedzona już wczoraj :(
Natala1210