jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pikantna zupa paprykowa.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pikantna i rozgrzewająca zupka wegańska z papryką dobra na zimowe chłody.

Pikantna zupa paprykowa. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pikantna zupa paprykowa.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa paprykowa.
Włoszczyznę zalewamy 2 litrami źródlanej wody i gotujemy do miękkości. Na oliwie smażymy posiekaną cebulę i czosnek. Paprykę zieloną kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli. Smażymy, aż papryka będzie miękka. Pod koniec dodajemy paprykę słodką w proszku i chili. Zupę miksujemy. Dodajemy przesmażoną paprykę z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym, pieprzem ziołowym. Gotujemy zupę jeszcze chwilę. Dodajemy natkę pietruszki. Podajemy od razu gorącą.
Pikantna zupa paprykowa.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli.
Pikantna zupa paprykowa.
Paprykę zieloną kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli.
Pikantna zupa paprykowa.
Do zmiksowanych warzyw dodajemy paprykę z cebulą i czosnkiem.

Tagi:

papryka