Sposób przygotowania:
Pikantna zupa paprykowa.
Włoszczyznę zalewamy 2 litrami źródlanej wody i gotujemy do miękkości. Na oliwie smażymy posiekaną cebulę i czosnek. Paprykę zieloną kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli. Smażymy, aż papryka będzie miękka. Pod koniec dodajemy paprykę słodką w proszku i chili. Zupę miksujemy. Dodajemy przesmażoną paprykę z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym, pieprzem ziołowym. Gotujemy zupę jeszcze chwilę. Dodajemy natkę pietruszki. Podajemy od razu gorącą.
msewka
jaNina
U mnie za oknem też nieciekawie , niestety zupka zjedzona już wczoraj :(
Natala1210