Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Pikantna zupa pimodorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna odmiana do domowej pomidorowej

Pikantna zupa pimodorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantna zupa pimodorowa

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa pimodorowa
Gotujemy bulion drobiowo- warzywny. Do rozdrabniacza wlewamy pomidory, sól, pieprz, bazylie, chilli i lubczyk. Z zupy wyławiamy marchewkę i również dodajemy do rozdrabniacza. Całość blendujemy przez ok 2 minuty a następnie wlewamy do bulionu z którego uprzednio wyławiamy wszystkie rzeczy. Gotujemy całość pod przykryciem przez 15 minut a następnie dodajemy śmietanę. Podajemy z ryżem bądź makaronem.
Pikantna zupa pimodorowa
Przez ok 2 godziny gotujemy bulion warzywno- drobiowy
Pikantna zupa pimodorowa
Z bulionu wyławiamy marchewki i dodajemy do rozdrabniacza
Pikantna zupa pimodorowa
Pomidory bez twardych końcówek wkładamy do rozdrabniacza
Pikantna zupa pimodorowa
Do pomidorów dodajemy lubczyk bazylie i pieprz