Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pikantne bitki wołowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyśmienicie smakują podawane z kaszą gryczaną.

Pikantne bitki wołowe

Składniki:

Pikantne bitki wołowe

 

  • 60dag.wołowiny,
  • 4 cebule,
  • 8 ząbków czosnku,
  • 50dag.czerwonej papryki,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 3 łyżki natki pietruszki,
  • olej,
  • słodka mielona papryka,
  • sól i pieprz,
  • szczypta cukru

 

Sposób przygotowania:

Pikantne bitki wołowe
Mięso pokroić na plastry i cienko rozbić,obsmażyć z obu stron na oleju,oprószyć mieloną papryką,solą i pieprzem i dusić pod przykryciem ok.40min.Cebule i czosnek posiekać,dodać do mięsa.Papryki pokroić w cienkie paski,dodać do mięsa i dusić do miękkości.Na koniec całość wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawić do smaku solą,pieprzem i szczyptą cukru.