Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pikantne danie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zawsze lubiłam i lubię pikantne potrawy

Pikantne danie

Składniki:

Pikantne danie

 

  • 2 szt cebula
  • 3 łyżki oliwa
  • 4 gałązki tymianek
  • papryka mielona
  • sól
  • pieprz
  • 2 puszki fasolka czerwona
  • 0,5 kg mielone mięso mieszane
  • 1 szt zielona papryka chilli
  • 1 puszka pomidory

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne danie
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Pomidory bez skórki rozdrobnić w zalewie.
Tymianek umyć, osączyć, oderwać listki od łodyżek.Oczyszczoną paprykę pokroić w cieniutkie krążki.
Fasolę odlać z zalewy, osączyć.
Na patelnię wlać olej, dobrze rozgrzać, włożyć mięso mielone, podsmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonego mięsa,
dodać cebulę, paprykę, smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką, wrzucić tymianek. Całość wymieszać. Włożyć pomidory wraz z zalewą oraz fasolkę. Doprowadzić do wrzenia.
Na wolnym ogniu dogotować, przez około 10 minut.

Tagi:

mięso