Sposób przygotowania:
Pikantne danie
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Pomidory bez skórki rozdrobnić w zalewie.
Tymianek umyć, osączyć, oderwać listki od łodyżek.Oczyszczoną paprykę pokroić w cieniutkie krążki.
Fasolę odlać z zalewy, osączyć.
Na patelnię wlać olej, dobrze rozgrzać, włożyć mięso mielone, podsmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonego mięsa,
dodać cebulę, paprykę, smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką, wrzucić tymianek. Całość wymieszać. Włożyć pomidory wraz z zalewą oraz fasolkę. Doprowadzić do wrzenia.
Na wolnym ogniu dogotować, przez około 10 minut.
Pomidory bez skórki rozdrobnić w zalewie.
Tymianek umyć, osączyć, oderwać listki od łodyżek.Oczyszczoną paprykę pokroić w cieniutkie krążki.
Fasolę odlać z zalewy, osączyć.
Na patelnię wlać olej, dobrze rozgrzać, włożyć mięso mielone, podsmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonego mięsa,
dodać cebulę, paprykę, smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką, wrzucić tymianek. Całość wymieszać. Włożyć pomidory wraz z zalewą oraz fasolkę. Doprowadzić do wrzenia.
Na wolnym ogniu dogotować, przez około 10 minut.