Sposób przygotowania:
Pikantne duszone kotlety mielone
Do metalowe miski przekładamy mielone mięso dodajemy 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej i 50 ml mleka, wszystko dokładnie mieszamy. Następnie do masy dodajemy 1 łyżkę przyprawy do mięsa mielonego Kotanyi, 1/2 siekanej cebuli i połowę posiekanej papryczki chilli oraz 1 łyżkę siekanej natki pietruszki, wszystko ręcznie wyrabiamy. Formujemy płaskie kotlety, które kładziemy na patelnię grillową z 1 łyżeczka oleju, dusimy pod przykryciem kotlety aż płyn odparuje, podlewamy niewielka ilością wody, obracamy kotlety na druga stonę i dusimy jeszcze ok. 5 minut.1 łyżeczkę skrobii kukurydzianej mieszamy ze 100 ml zimnej wody, następnie wlewamy to na patelnię i dusimy aż sos zgęstnieje. Kotlety wyciągamy na półmisek, układamy na sałacie, dekorujemy wg uznania. Ja przybrałam je świeżą natką pietruszki, papryczka chilli oraz zrobiłam napis Kotanyi z keczupu i sypkiej chilli ( konkurs na zdjęcie oddające charakter produktów Kotanyi)