Sposób przygotowania:
Pikantne keczupowe udka z kurczaka Eli
Udka kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. W miseczce wymieszać sos słodki-ostry chili,sos sojowy i ostry keczup. W brytfance rozgrzać olej,włożyć udka i obsmażyć z obu stron na rumiano. Do obsmażonego mięsa dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Smażyć razem aż cebula się zeszkli. Podsmażone udka posmarować mieszanką sosów i keczupu. Udka podlać wodą i dusić do miękkości. Co jakiś czas mięso podlewać wodą żeby się nie przypaliło. Miękkie udka wyjąć z brytfanki. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do powstałego sosu i zagotować. Ja podałam udka z kluskami i kapustą z grzybami i grochem. Smacznego!