aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Udka w panierce keczupowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny obiad w krótka chwilę! Lubię różne wersje mięsa z kurczaka w przeróżnych panierkach, są świetne!

Udka w panierce keczupowej

Składniki:

Udka w panierce keczupowej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udka w panierce keczupowej
Mięso myjemy nacieramy ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, papryką i posiekanym czosnkiem. Zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. W śmietanie mieszamy keczup i smarujemy udka, po czym obsypujemy je bułką tartą, wkładamy do natłuszczonej formy i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w 200 stopniach do 30 minut.