Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Pikantne pekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli uwielbiacie coś sobie pochrupać od czasu do czasu to proponuję te pikantne orzeszki, gwarantuję, że na jednym nie poprzestaniecie.

Pikantne pekany

Składniki:

Pikantne pekany

 

Sposób przygotowania:

Pikantne pekany
Masło, sos Worcestershire, paprykę, chili, sól i czosnek mieszamy do połączenia składników. Do mieszanki wrzucamy orzechy i mieszamy, tak by zostały dość dokładnie pokryte przyprawami. Pekany rozkładamy na pergaminie lub papierze do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150-160 stopni C około 30 minut, mieszając co 10 minut.

Tagi:

sosy