WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pikantne placki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Popularne placki ziemniaczane na ostro. Z dodatkiem czosnku, cebuli i zielonego pieprzu. Bardzo smaczne i sycące.

Pikantne placki ziemniaczane

Składniki:

Pikantne placki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Pikantne placki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na drobnej tarce. Nadmiar wody odsączamy na ścierce.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do ziemniaków.

Dodajemy też jajka i mąkę.

Solimy i doprawiamy zielonym pieprzem. Mieszamy dokładnie ciasto i wykładamy łyżką placki na rozgrzany olej.

Smażymy na rumiano z dwóch stron.