Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane -po węgiersku-
PLACKI - ziemniaki surowe ścieramy na tarce (na papke) lub w robocie kuchennym, do tego scieramy cebulę, wbijamy całe jajo i przyprawiamy, dodajemy tyle mąki aby nie spływało z łyżki ale żeby nie było zbyt gęste. GULASZ - pieczarki myjemy i kroimy połowki w plastry, podsmażamy. Mięso myjemy i kroimy w kostkę dodajemy do pieczarek, pod koniec smażenia posypujemy przyprawami i dodajemy paprykę pokrojoną w paski, całość dusimy jeszcze chwile - tak aby nam się zrobił lekki sosik. PRZYGOTOWANIE - na rozgrzanej patelni smazymy placki 1 na małą patelnie rozprowadzamy, gdy się podsmaży przekręcamy na drugą strone i wtedy nakładamy nasz gulasz na ten placek na patelnii i przykrywamy go plasterkami żółtego sera, smażymy aż placek od spodu nabierze koloru. Po zdjęciu z patelni jak kto woli polewamy pikantnym keczupem lub kwaśną gęstą śmietaną (ze smietaną nasz gulaszowy sos jest jeszcze bardziej smakowity, a z keczupem dodajemu pikanterii potrawie). POLECAM pyszności
Do placków polecam surowki np z tartej marchewki lub tarte buraczki :)
Do placków polecam surowki np z tartej marchewki lub tarte buraczki :)
Sarenka
kasik12
iwona3004