Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pikantne placki ziemniaczane ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dość pikantne, aromatyczne placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną.

Pikantne placki ziemniaczane ze śmietaną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pikantne placki ziemniaczane ze śmietaną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne placki ziemniaczane ze śmietaną
Cebulę i czosnek posiekać w kostkę. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, dodać do nich mąkę, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Wymieszać i doprawić do smaku chilli w proszku oraz solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć niewielkie placki na złoto, następnie odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać porcją kwaśnej śmietany dla zrównoważenia dość ostrego smaku.
Pikantne placki ziemniaczane ze śmietaną
Ziemniaki zetrzeć, dodać posiekaną cebulę, czosnek, chilli, sól i pieprz.