Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Pikantne Serduszka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Inna wersja gulaszu z kurzych serduszek. Smaczna odmiana.

Pikantne Serduszka

Składniki:

Pikantne Serduszka

 

  • 600 g. serc drobiowych
  • 1 marchewka
  • ½ cebuli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 3 - 4 szt. ziela angelskiego
  • ½ łyżeczki kucharka
  • ½ łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • ¼ łyżeczki imbiru ( ingwer )
  • 1 łyżka sosu worcestershire
  • ½ yżeczki majeranuku
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Pikantne Serduszka
► Serduszka oczyścić, wypłukać i zalać około ¾ litra wody, dodać marchewkę, cebulę, kucharek, ziele angielskie i ugotować do miękkości. ► Wyjąć wszystko łyżką cedzakową trochę przestudzić, teraz serduszka kroimy w plastry, marchewkę w kostkę i pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. ► Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować około 15 minut. Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać do serduszek.

Tagi:

przyprawy sosy