Sposób przygotowania:
Pikantne skrzydełka
Skrzydełka oczyścić, umyć i osuszyć.
Następnie zrobi marynatę.
Do słoika wlać oliwę, wino, miód,przeciśnięty przez praskę czosnek, chili, pieprz ziołowy oraz paprykę słodką.
Dokładnie wymieszać.
Tak przygotowaną marynatą zalać skrzydełka i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Zamarynowane skrzydełka oprószyć przed grillowaniem pieprzem, solą oraz odrobiną chili.
Grillować około 20 - 30 minut, obracając co jakiś czas.
Podawać gorące z sałatkami, sosami itp.
Następnie zrobi marynatę.
Do słoika wlać oliwę, wino, miód,przeciśnięty przez praskę czosnek, chili, pieprz ziołowy oraz paprykę słodką.
Dokładnie wymieszać.
Tak przygotowaną marynatą zalać skrzydełka i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu.
Zamarynowane skrzydełka oprószyć przed grillowaniem pieprzem, solą oraz odrobiną chili.
Grillować około 20 - 30 minut, obracając co jakiś czas.
Podawać gorące z sałatkami, sosami itp.
gusia1000