Sposób przygotowania:
Pikantne skrzydełka 8
Od skrzydełek odciąć piórka, podzielić na 2 części, moczyć około 45-50 minut w wodzie z dodatkiem soli. Wymieszać jajko z dodatkiem mleka i przypraw (curry, ostra papryka, sól). Ilość przypraw, jaką użyjemy zależy od naszego gustu i od tego jak ma być ostry kurczak. Na talerzu należy wymieszać mąkę z bułką tartą w proporcji 1:3 i z łyżką rozdrobnionych płatków kukurydzianych. Skrzydełka odsączyć z wody, panierować w bułce tartej z mąką, a potem w jajku z przyprawami i na koniec jeszcze raz w bułce z mąką. Na kawałkach kurczaka ma być dużo panierki. Następnie w wysokim naczyniu (np. patelni) rozgrzać olej z dodatkiem masła (nada to aromatu) włożyć panierowane skrzydełka. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Wyjąc, osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z frytkami i surówką.