Sposób przygotowania:
Pikantny makaron z papryką
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Warzywa płuczemy i oczyszczamy.
Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy posiekany czosnek i chili.
Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną. Całość dusimy, aż warzywa zmiękną.
Na koniec dodajemy pesto i mieszamy. Wrzucamy makaron i możemy podlać kilkoma łyżkami wody z makaronu.
Całość podgrzewamy i mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy pokrojonym serem.
Smacznego!
Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy posiekany czosnek i chili.
Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną. Całość dusimy, aż warzywa zmiękną.
Na koniec dodajemy pesto i mieszamy. Wrzucamy makaron i możemy podlać kilkoma łyżkami wody z makaronu.
Całość podgrzewamy i mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy pokrojonym serem.
Smacznego!