Sposób przygotowania:
Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką
Z mięsa wycinam zbędny tłuszcz i błonki, myję i osuszam, następnie kroję na mniejsze kawałki/kostki . Pokrojone drobno cebule podsmażam na oleju, dodaję suszoną włoszczyznę, mieszam, po chwili dodaję mięso, delikatnie obsmażam i dodaję przyprawy, duszę całość około 10-15 minut, po tym czasie podlewam gorącą wodą. Gotuję całość do miękkości.
Na koniec można zrobić zasmażkę, my jednak wolimy bez zagęszczania.
Polecam jako dodatek makaron z pełnego przemiału.
Na koniec można zrobić zasmażkę, my jednak wolimy bez zagęszczania.
Polecam jako dodatek makaron z pełnego przemiału.
monikaT83
zbysiowa
Oj tak:)
monikaT83
kołczu
zbysiowa
Dziękuję ;)
Joanna Wójcik
zbysiowa
Będzie mi bardzo miło :)