SUPERPRZEPIS

Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką

  • 7
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10
Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką Więcej zdjęć (5)

Pikantne, aromatyczne, syte i rozgrzewające danie, pachnące wędzoną papryką i grzybami.Na koniec można zrobić zasmażkę, my jednak wolimy bez zagęszczania.
Polecam jako dodatek makaron z pełnego przemiału.

Składniki:

Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką

 

  • Kg mięsa ( u mnie z udźca indyka)
  • 2 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • Olej ryżowy
  • Łyżka suszonej włoszczyzny
  • 4-5 kulek ziela angielskiego
  • Łyżka wędzonej papryki
  • Łyżka czosnku niedźwiedziego
  • Pełna łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą
  • Łyżka przyprawy grill barbecue (Skład: papryka,chili,rozmaryn,cebula,koperek,tymianek)
  • Łyżka przyprawy arabiata przyprawa włoska (mieszanka składająca się z pomidorów, czosnku i czerwonego chili)
  • Łyżka mielonych suszonych grzybów
  • Sos sojowy grzybowy wg smaku

 

Sposób przygotowania:

Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką
Z mięsa wycinam zbędny tłuszcz i błonki, myję i osuszam, następnie kroję na mniejsze kawałki/kostki . Pokrojone drobno cebule podsmażam na oleju, dodaję suszoną włoszczyznę, mieszam, po chwili dodaję mięso, delikatnie obsmażam i dodaję przyprawy, duszę całość około 10-15 minut, po tym czasie podlewam gorącą wodą. Gotuję całość do miękkości.

Na koniec można zrobić zasmażkę, my jednak wolimy bez zagęszczania.

Polecam jako dodatek makaron z pełnego przemiału.
Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką
Pokrojone drobno cebule podsmażam na oleju
Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką
dodaję suszoną włoszczyznę, mieszam, po chwili dodaję mięso , delikatnie obsmażam i dodaję przyprawy
Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką
duszę całość około 10-15 minut, po tym czasie podlewam gorącą wodą.
Mocno pikantny gulasz z wędzoną papryką
po tym czasie podlewam gorącą wodą. Gotuję całość do miękkości.