olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pikantny pstrąg smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pstrągi odpowiednio doprawione, a następnie skropione sokiem wyciśniętym z cytryny, obtoczone w mące i smażone na rozgrzanym oleju.

Pikantny pstrąg smażony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikantny pstrąg smażony

 

Sposób przygotowania:

Pikantny pstrąg smażony
Pstrągi oczyszczam, posypuję od środka pieprzem i Kucharkiem, skrapiam sokiem z cytryny, po czym obtaczam je w mące. Ryby smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Pstrągi smażę z obydwu stron do momentu uzyskania złocistego koloru, przekładam na ręcznik papierowy celem odsączenia tłuszczu, a następnie nakładam na talerz.
Pikantny pstrąg smażony
Pstrągi oczyszczam, posypuję od środka pieprzem i Kucharkiem, skrapiam sokiem z cytryny, po czym obtaczam je w mące.
Pikantny pstrąg smażony
Ryby smażę na rozgrzanym na patelni oleju.

Tagi:

pstrąg