Sposób przygotowania:
Pstrąg smażony na masełku
Rybę myjemy i osuszamy. Następnie ucinamy ogon i łeb. Cytrynę przecinamy na połówki i skrapiamy wyciśniętym sokiem rybkę. Nacieramy solą i pieprzem z dwóch stron. Na patelnie dajemy mało i roztapiamy. W tym czasie roztrzepujemy jajko i moczymy w nim przygotowaną rybę a następnie w bułce tartej. Dajemy na roztopione masło i smażymy z dwóch stron na brązowo.
![Pstrąg smażony na masełku Pstrąg smażony na masełku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-smazony-na-maselku-231260.jpg)
![Pstrąg smażony na masełku Pstrąg smażony na masełku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-smazony-na-maselku-231261.jpg)
![Pstrąg smażony na masełku Pstrąg smażony na masełku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-smazony-na-maselku-231262.jpg)
![Pstrąg smażony na masełku Pstrąg smażony na masełku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-smazony-na-maselku-231263.jpg)