Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 995]

Smażone pstrągi z masłem czosnkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smażony pstrąg prosto z patelni, z chrupiącą skórką, z masełkiem czosnkowym - pomysł na błyskawiczny obiad.

Smażone pstrągi z masłem czosnkowym

Składniki:

Smażone pstrągi z masłem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Smażone pstrągi z masłem czosnkowym

ETAP 1:

Smażone pstrągi z masłem czosnkowym
Z ryb zeskrobujemy łuski. Pstrągi posypujemy białym pieprzem i solą.

Z ryb zeskrobujemy łuski, ryby opłukujemy. Pstrągi posypujemy z zewnątrz i w środku białym pieprzem i solą.

ETAP 2:

Smażone pstrągi z masłem czosnkowym
Przygotowujemy masło czosnkowe do nadziania ryb

Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku.

Miękkie masło łączymy z czosnkiem i odrobiną soli. Masełko czosnkowe wkładamy do środka pstrągów.

ETAP 3:

Smażone pstrągi z masłem czosnkowym
Pstrągi obtaczamy ze wszystkich stron w mące pszennej

Ryby obtaczamy w mące.

ETAP 4:

Smażone pstrągi z masłem czosnkowym
Pstrągi smażymy z obu stron na maśle klarowanym

Pstrągi smażymy z obu stron na maśle klarowanym - po 5-6 minut na stronę.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.