olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pikantny pstrąg smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny, bardzo aromatyczny pstrąg, tym razem w wydaniu pikantnym, smażony na rozgrzanym na patelni oleju.

Pikantny pstrąg smażony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikantny pstrąg smażony

 

  • 1 kg pstrągów
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 szklanka mąki
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Pikantny pstrąg smażony
Pstrągi myję, oczyszczam, następnie osuszam. Sól, pieprz, tymianek oraz paprykę łączę w szklance z oliwą, a następnie nacieram przygotowaną mieszanką wnętrze ryby. Każdą z ryb obtaczam w mącę, a następnie wykładam na rozgrzany olej. Pstrągi smażę z obydwu stron, do momentu kiedy panierka będzie złocista i chrupiąca.
Pikantny pstrąg smażony
Pstrągi myję, oczyszczam, następnie osuszam.
Pikantny pstrąg smażony
Każdą z ryb obtaczam w mącę, a następnie wykładam na rozgrzany olej.

Tagi:

pstrąg