iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg po góralsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny delikatny pstrąg -polecam

Pstrąg po góralsku

Składniki:

Pstrąg po góralsku

 

  • 1 szt pstrąg bez głowy i wnętrzności,
  • 1 szt oscypek wędzony,
  • sól ziołowa,
  • sok z cytryny,
  • masło,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg po góralsku
Z pstrąga robimy filety .lub kupujemy już gotowe .Filet z pstrąga solimy solą ziołową .Smażymy na maśle .Oscypka kroimy w plasterki . Na filecie pstrąga układamy kawałki oscypka.Układamy na pstrągu dopiero co upieczonym ,serek ładnie się stopi . ,Potrawę kropimy cytryną .Ozdabiamy natką pietruszki .Podajemy na ciepło od razupo przyrządzeniu . Można doprawic pieprzem świeżo zmielonym

Tagi:

beza pstrąg bezy