Sposób przygotowania:
Pikantny stek pieczony z ziemniakami
Mięso myjemy a następnie nacieramy przerwą do steka i paprykami. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry - posypujemy przyprawą do ziemniaków. Do rękawa wkładamy mięso oraz ziemniaki, rękaw szczelnie zamykamy, nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika. Pieczemy około 55 minut przy czym po upływie 35 minut należy przemieszać zawartość rękawa.
![Pikantny stek pieczony z ziemniakami Pikantny stek pieczony z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantny-stek-pieczony-z-ziemniakami-153569.jpg)
![Pikantny stek pieczony z ziemniakami Pikantny stek pieczony z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantny-stek-pieczony-z-ziemniakami-153570.jpg)
![Pikantny stek pieczony z ziemniakami Pikantny stek pieczony z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantny-stek-pieczony-z-ziemniakami-153571.jpg)
![Pikantny stek pieczony z ziemniakami Pikantny stek pieczony z ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantny-stek-pieczony-z-ziemniakami-153572.jpg)