Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pikantny strudel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobre i u mnie wszyscy się zajadają!

Pikantny strudel

Składniki:

Pikantny strudel

 

  • 30dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego,
  • 2łyżki oleju,
  • 2łyżki pikantnego keczupu,
  • 3-4ząbki czosnku,
  • 1strąk czerwonej papryki,
  • 1strąk zielonej papryki,
  • słodka i ostra papryka mielona,
  • 2 jajka,
  • 10dag.boczku wędzonego,
  • sól,pieprz,
  • 40dag.ciasta francuskiego,
  • 1żółtko

Sposób przygotowania:

Pikantny strudel
Mięso mielone przyprawić,przesmażyć na oleju,dodać keczup,posiekany czosnek i pokrojone w paseczki papryki,doprawić jeszcze solą,pieprzem oraz słodką i ostrą papryką,dusić ok.15min.Odstawić do ostygnięcia.Do przestudzonego mięsa wbić jajka,dodać pokrojony w kostkę boczek,wymieszać.Ciasto francuskie rozmrozić,rozwinąć.podzielić na dwie części,na każdym placku rozłożyć warstwę farszu i zwinąć.Rolady posmarować żółtkiem ułożyć na blasze i piec ok.35min.w 180"C.Podawać na gorąco z sałatką warzywną.