Sposób przygotowania:
Pikantny torcik naleśnikowy
Jajka ubiłam ze szczyptą soli , dodałam mleko i mąkę i odrobinę proszku do pieczenia zmiksowałam ciasto i smażyłam naleśniki. Karkówkę umyłam pokroiłam w cienkie paseczki i usmażyłam na patelniposypałam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią i dalej smażyłam mieszając po 15 minutach podlałam wodą i dusiłam 40 minut . Mięso odcedziłam i wyjęłam na talerzyk , a do tego co zostało na patelni dodałam pomidory z puszki mieszałam do rozpuszczenia dodałam czosnek z młynka sól morską i ognista mieszankę przypraw i tak powstał sos . Przygotowałam blaszkę do pieczenia na nią połozy lam folie aluminiową naleśnik na który wylałam sos pomidorowy na niego ułożyłam karkówkę upieczoną i ser starowany na tarce . przekładałam sosem naleśniki posypywałam karkówką i posypywałam serem przykryłam folia aluminiową i wstawiłam do pieca zapiekłam w 170 stopniach 30 minut.