Sposób przygotowania:
Pikle imprezowe :)
Do garnka wlewamy wodę , solimy, zagotowujemy. Kalafior dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do wrzątku na 4 minuty.
Pieczarki kroimy w ćwiartki, ogórki dokładnie myjemy, ktoimy w grube krążki, paprykę w dużą kostkę.
Do słoików układamy kalafior, paprykę, ogórki, pieczarki, cebulkę.
ZALEWA:
Składniki zalewy mieszamy, zagotowujemy, zalewamy słoiki. Pasteryzujemy ok 20 minut, odstawiamy do ostygnięcia.
Gotowe pikle nabijamy na wykałaczki :) Smacznego!
Pieczarki kroimy w ćwiartki, ogórki dokładnie myjemy, ktoimy w grube krążki, paprykę w dużą kostkę.
Do słoików układamy kalafior, paprykę, ogórki, pieczarki, cebulkę.
ZALEWA:
Składniki zalewy mieszamy, zagotowujemy, zalewamy słoiki. Pasteryzujemy ok 20 minut, odstawiamy do ostygnięcia.
Gotowe pikle nabijamy na wykałaczki :) Smacznego!