Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pilaw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pilaw można podawać jako samo danie obiadowe.

Pilaw

Składniki:

Pilaw

 

  • szklanka ryżu
  • 50 dag baraniny bez kości
  • cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 4-5 łyżek oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ostra mielona papryka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pilaw
Ryż opłukać wsypać do rondla, dodać umytą i pokrojoną w małe kawałki baraninę, cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać dodać do mięsa, doprawić wszystko solą, pieprzem i mielona papryką. Wszystko dokładnie wymieszać, podlać olejem a następnie zalać dwiema szklankami wrzątku, na końcu włożyć koncentrat pomidorowy. Gotować pod przykryciem powoli na małym ogniu
(nie mieszać). Gdy ryż pochłonie cały płyn to wstawić rondel do gorącego piekarnika i zapiec.

Tagi:

ryż beza bezy