Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pilaw z wątróbek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ja to pilaw podaję z surówką.

Pilaw z wątróbek

Składniki:

Pilaw z wątróbek

 

  • 40dag.wątróbki z drobiu,
  • 3cebule,
  • 30dag.długoziarnistego ryżu,
  • 1i1\2szkl.wywaru z warzyw(może też być z bulionu z kostki),
  • 5łyżek oleju,
  • 5łyżek startego żółtego sera,
  • sól i pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pilaw z wątróbek
Wątróbki oczyścić,umyć,drobno pokroić.Cebulę posiekać i razem z wątróbką podsmażyć na oleju.Ryż dodać do wątróbki,zalać wywarem,doprawić solą i pieprzem i dusić 20-30min.Gotowe pilaw posypać tartym żółtym serem.

Tagi:

ryż sery ser