Sposób przygotowania:
Piramidki z karmelizowanymi figami
Karmelizowane figi:na patelni roztop masło.Dodaj miód i wymieszaj.Następnie wrzuć przekrojone na pół figi i smaż,dopóki nie staną się błyszczące.Farsz słodki:kremówkę ubij na sztywno z waniliowym cukrem pudrem.Dodaj do smaku kilka kropli soku z cytryny i delikatnie wymieszaj z serkiem mascarpone.Masę rozłóż na blatach biszkoptowych.Złóż w piramidki.Wierzch każdej posyp cukrem pudrem i udekoruj figą w sosie miodowym.Farsz wytrawny:serek kozi wymieszaj w miseczce z czerwonym pieprzem.Z pumpernikla wytnij kółka za pomocą szklanki .3/4 masy serowej rozłóż na chlebowych blatach i złóż w piramidki. Wierzch każdej posmaruj pozostałym farszem i udekoruj karmelizowaną figą.