Sposób przygotowania:
Pischinger
Roztopić masło, dodać mleko skondensowane.
Mieszać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje (jeżeli stosujemy mleko w proszku, należy rozpuścić je wg instrukcji i dodać do roztopionego masła, następnie mieszać). Mieszamy masę dotąd, aż łyżka zacznie stawiać opór, a masa będzie gęsta.
Powoli rozpuścić czekoladę, dodać do masy, przez chwilę mieszać na wolnym ogniu (jeśli, zamiast czekolady, używamy kakao, należy je wsypać i rozetrzeć na gładko)
Wlać alkohol, posiekane drobno bakalie, wymieszać.
Andruty przekładać ciepłą masą, pozostawić w chłodnym miejscu. Podawać wystudzone, pokrojone w niewielkie kawałki
Mieszać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje (jeżeli stosujemy mleko w proszku, należy rozpuścić je wg instrukcji i dodać do roztopionego masła, następnie mieszać). Mieszamy masę dotąd, aż łyżka zacznie stawiać opór, a masa będzie gęsta.
Powoli rozpuścić czekoladę, dodać do masy, przez chwilę mieszać na wolnym ogniu (jeśli, zamiast czekolady, używamy kakao, należy je wsypać i rozetrzeć na gładko)
Wlać alkohol, posiekane drobno bakalie, wymieszać.
Andruty przekładać ciepłą masą, pozostawić w chłodnym miejscu. Podawać wystudzone, pokrojone w niewielkie kawałki
olmanka