mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Piure z brokułów z orzeszkami pini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Piure jako samodzielne danie

Piure z brokułów z orzeszkami pini

Składniki:

Piure z brokułów z orzeszkami pini

 

Sposób przygotowania:

Piure z brokułów z orzeszkami pini
Brokuły oczyścić, umyć, podzielić na różyczki. W garnku zagotować 1L wody, osolić, wrzucić brokuły i gotować do miękkości.Odcedzić. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dolać rosół i gotować. Brokuły zmiksować blenderem, dodać śmietanę i miksować do uzyskania jednolitej masy. Do cebuli dodać masę brokułową, ostrożnie podgrzewać. Doprawić solą,gałką i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć orzeszki. Na głębokich talerzach ułożyć porcje piure i posypać orzeszkami.

Tagi:

brokuły