aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Piwne placki z gulaszem drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moje ulubione piwne placki

Piwne placki z gulaszem drobiowym

Składniki:

Piwne placki z gulaszem drobiowym

 

Sposób przygotowania:

Piwne placki z gulaszem drobiowym
Przygotuj ciasto naleśnikowe, jajka zmiksuj z mlekiem, piwem oraz mąką. Z ciasta usmaż na oleju naleśniki. Mięso oraz obraną cebulę pokrój w kostkę. Pieczarki potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć mięso. Oprósz mąką, zasmaż. Dodaj pieczarki i cebulę, przypraw, podlej wodą i duś do miękkości. Pod koniec duszenia dodaj śmietanę oraz tymianek. Naleśniki napełnij gulaszem i złóż na pół.