Sposób przygotowania:
Pizza al'a KFC na kolorowo
Sporządzić zaczyn z drożdży, dwóch łyżeczek cukru oraz letniej wody i odstawić pod przykryciem na kwadrans. Przygotować również pozostałe składniki do ciasta i na ciasto tj. mąkę przesiać do dużej misy, warzywa świeże oczyścić, opłukać i pokroić na paski lub talarki, a te z puszki lub słoika odsączyć i przełożyć na talerz.
Zaczyn wlać do misy z mąka, potem wlać łyżkami oliwę, dodać sól i wyrabiać rękoma, póki ciasto nie zacznie odchodzić od rąk. Wtedy toodstawić pod przykryciem ciasto do wyrośniecia na kuchence z zapalonym palnikiem. Sery zetrzeć lub pokruszyć na kawałki, białą część pora oddzielić od pędów, opłukać i pokroić na cienkie talarki, pieczarki oczyścić, opłukać, odsączyć i pokroić na cienkie talarki oraz obsmażyć na maśle. Wyjąć, odsączyć i przełożyć na talerz płaski.
Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę natłuścić lekko olejem i wylepić ciastem na całej powierzchni. Następnie natrzeć pastą lub skropić tabasco zielonym i układać pieczarki, warzywa świeże, potem odsączone oliwki, kukurydzę, posypać startym serem camembertem i pokruszonym brie oraz ziołami suszonymi.
Wstawić blachę z zawartością na pół godziny do nagrzanego piekarnika. Po upieczeniu wyjąć i pokroić pizzę nożem ostrym lub radełkiem do pizzy i podawać z sosami jak barbecue.
Zaczyn wlać do misy z mąka, potem wlać łyżkami oliwę, dodać sól i wyrabiać rękoma, póki ciasto nie zacznie odchodzić od rąk. Wtedy toodstawić pod przykryciem ciasto do wyrośniecia na kuchence z zapalonym palnikiem. Sery zetrzeć lub pokruszyć na kawałki, białą część pora oddzielić od pędów, opłukać i pokroić na cienkie talarki, pieczarki oczyścić, opłukać, odsączyć i pokroić na cienkie talarki oraz obsmażyć na maśle. Wyjąć, odsączyć i przełożyć na talerz płaski.
Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę natłuścić lekko olejem i wylepić ciastem na całej powierzchni. Następnie natrzeć pastą lub skropić tabasco zielonym i układać pieczarki, warzywa świeże, potem odsączone oliwki, kukurydzę, posypać startym serem camembertem i pokruszonym brie oraz ziołami suszonymi.
Wstawić blachę z zawartością na pół godziny do nagrzanego piekarnika. Po upieczeniu wyjąć i pokroić pizzę nożem ostrym lub radełkiem do pizzy i podawać z sosami jak barbecue.
pieczenie