Sposób przygotowania:
Pizza CIASTO np z salami
Drożdze zasypujemy cukrem (około 2 duże łyżki) a mleko lekko podgrzewamy - jak drożdze zaczną się rozpuszczać dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Do misy dajemy mąkę i wlewamy do niej mleko z drożdżami, następnie dajemy olej i przyprawy. Całość zarabiamy jeśli trzeba podsypujemy mąką. Gotowe ciasto przykrywamy i odstawiamy na jakieś 20 minut. Na blaszkę wykładamy pergamin - a nasze ciasto formujemy w dowolny kształt - ja zrobiłam takie jajowate, ale mozna dowolnie, mniej wiecej grubosci okolo 1cm, Na gotowe ciasto dajemy sos i nasze dodatki, kładziemy na blaszkę i pieczemy w 180 stopniach 25 minut. Pergamin nadaje się idealnie nic się nie przypala i nie jest tłuste. POLECAM
blackbetty
junette
marietta