Sposób przygotowania:
Pizza dla (za)kochanych
Mąkę z solą przesiewamy do miski, dodajemy sol i olej. Z drożdży, wody i cukru przygotowujemy zaczyn, który łączymy z mąką. Dokładnie wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około pół godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po wyrośnięciu ciasto przekładamy na stolnicę i odgazowujemy krótko wyrabiając- na tym etapie do ewentualnego podsypywania ciasta nie używamy już mąki tylko kaszę manną.Rozwałkowujemy placek i nadajemy mu kształt serca, po czym przekładamy na blachę wysypaną także kaszą manną. Dodatkowo w brzegach pizzy możemy zawinąć żółty ser. Tak przygotowany pizzowy placek smarujemy cienką warstwa przecieru pomidorowego i rozkładamy ulubione składniki. Pieczemy na najniższej półce piekarnika przez 15-20 minut, w zależności od tego, jak bardzo wypieczoną pizze lubimy (warto użyć termoobiegu). Po tym czasie posypujemy pizzę startym serem i zostawiamy na 2 minuty w gorącym piecu, tak by ser miał okazję się roztopić a nie spiec. Tuż przed podaniem posypujemy nasze pizzowe serce świeżym szczypiorkiem.