anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pizza kapitańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniała pizza z tuńczykiem nigdy nie lubiłam tuńczyka aż do chwili gdy stał się dodatkiem do pizzy.

Pizza kapitańska

Składniki:

Pizza kapitańska

CIASTO

wierzch

  • 400 g sera mozarella
  • 1/4 cebuli
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

Sposób przygotowania:

Pizza kapitańska
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać sól olej oraz mąkę i szybko zagniatać ciasto aż do chwili gdy będzie gładkie. Rozwałkować na blaszkę o wymiarze ok 24 cm. Posmarować sosem pomidorowym. Posypać odrobiną startego sera i posypać ogrodzonym tuńczykiem. Cebulę pokroić w piórka i posypać, całość okryć startym serem i piec około 25 minut w 200 stopniach.