Sposób przygotowania:
Pizza margherita
Drożdze rozpuścić w połowie ciepłej wody i pozostawić na ok 10 min.
Mąkę wymieszać z solą. Dodać rozpuszczone drożdze, pozostałą wodę i oliwę.Wymieszać.Bardzo dokładnie wyrobić ciasto i na chwilkę pozostawić.Ciasto rozwałkować w koło.Na wierzch posmarować sosem pomidorowym.Ser mozzarella pokroić w plastry układać na około.Wszystko wkoło posypać oregano.Przełożyć na blachę i piec ok.20 min w 200 stopniach.
Mąkę wymieszać z solą. Dodać rozpuszczone drożdze, pozostałą wodę i oliwę.Wymieszać.Bardzo dokładnie wyrobić ciasto i na chwilkę pozostawić.Ciasto rozwałkować w koło.Na wierzch posmarować sosem pomidorowym.Ser mozzarella pokroić w plastry układać na około.Wszystko wkoło posypać oregano.Przełożyć na blachę i piec ok.20 min w 200 stopniach.