zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pizza na cieście pszenno - krupczatkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ciasto z dodatkiem krupczatki jest bardzo fajne i delikatne. Czyli nie trzeba trzymać się sztywno przepisu. A składniki pizzy są takie jak sobie synuś zażyczył - prosto ale bombowo jak to określił.

Pizza na cieście pszenno - krupczatkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza na cieście pszenno - krupczatkowym

 

Sposób przygotowania:

Pizza na cieście pszenno - krupczatkowym
W misce mieszać drożdże z cukrem tak długo aż będą płynne. Następnie wlać wodę i olej, dodać sól i wymieszać. Wsypać obie mąki, wyrobić ciasto i zostawić je do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Wyrośnięte ponownie wyrobić, podzielić na dwie części, rozłożyć na dwie blaszki. Ciasto posmarować ketchupem a na nie rozłożyć pokrojone pomidory, parówki i posypać kukurydzą odsączoną z zalewy. Na koniec posypać startym serem i ziołami włoskimi ( można dodać również inne dodatki ) Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Pizzę podawać na gorąco.
Pizza na cieście pszenno - krupczatkowym
Etap 1 tak wygląda wyrośnięte ciasto pszenno krupczatkowe
Pizza na cieście pszenno - krupczatkowym
Etap 2 na rozłożonym cieście rozsmarować ketchup
Pizza na cieście pszenno - krupczatkowym
Etap 3 potem rozlożyć pomidory kukurydzę i parówki
Pizza na cieście pszenno - krupczatkowym
Etap 4 posypać startym serem i przyprawą