joanna3

joanna3

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Pizza na naleśnikowym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pizza, która jest szybka do zrobienia ,a dzięki stopionym serom naleśniki mają zwartą konsystencję dającą się łatwo kroić.

Pizza na naleśnikowym spodzie

Składniki:

Pizza na naleśnikowym spodzie

 

  • 40 dag mięsa mielonego
  • 20 dag salami
  • 1 papryka czerwona
  • 30 dag tartego parmezanu
  • 15 dag ziołowego twarożku
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki keczupu
  • sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pizza na naleśnikowym spodzie
Jajka wymieszać z mąką i mlekiem dodać szczyptę soli i odstawić na 30 min. Cebulę pokroić w krążki i lekko podsmażyć na 2 łyżkach oleju zdjąć do przestudzenia.Mięso smażyć na pozostałym oleju ciągle mieszając. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę paprykę i doprawić solą. Z ciasta usmażyć grube naleśniki i wyłożyć nimi blachę do pieczenia odkrawając brzegi. Naleśniki posmarować keczupem wymieszanym z połową serka ziołowego posypać parmezanem.Na nie położyć następne naleśniki , mięso mielone z papryką, cebule i krążki salami.Posypać pozostałym parmezanem i ziołami, wstawić do nagrzanego do 180 c.piekarnika do momentu roztopienia sera. Podawać na ciepło z dodatkiem sosu pomidorowego lub czosnkowego.