Sposób przygotowania:
Naleśnik jak pizza (z patelni)
Cebulę obieram i drobno siekam, podsmażam ją na złoto na maśle na patelni, pozostawiam do ostudzenia. Ciasto: Do miski przesiewam mąkę, dodaję przyprawy, zioła, jajka i mleko. Miksuję wszystko na gęste ciasto naleśnikowe. Dodaję do niego starty ser żółty i ostudzoną, podsmażoną cebulkę. Paprykę oczyszczam i kroję w kostkę. Pomidorki kroję w plasterki. Kukurydzę i groszek osączam z zalewy. Kiełbasę kroję w ćwierćplasterki. Na patelnię wlać łyżkę oleju, rozgrzać, wlać warstwę ciasta naleśnikowego, szybko ułożyć składniki i smażyć na niewielkim ogniu pod przykryciem kilka minut. Przewrócić naleśnik na drugą stronę i dosmażyć jeszcze chwilę. Naleśniki podaję z ketchupem lub sosem czosnkowym.